Landschappen, lokale producten...

riviere

Te voet, per fiets, met de auto… Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken… Sommige wandelingen kunnen u langs overblijfselen van een bijzonder intense ambachtelijke activiteit leiden. Tussen de 15e en de19e eeuw waren in onze valleien molens, kalkovens, sporen van metallurgische bedrijven… terug te vinden, die vroeger met behulp van de drijvende kracht van de rivieren werkten.

Walcourt maakt nu ook deel uit van een “route streekgerechten en cultureel erfgoed “ van 75 km (op 2 of 4 wielen) op het grondgebied van verschillende omliggende gemeenten. Een gelegenheid om, langs rustige landwegen interessante landschappen of architecturaal erfgoed ( kastelen, opmerkelijke gebouwen, kapellen…) te ontdekken. Onderweg kunt u van een spelt- of boekweitbiertje genieten, een uitstekende lokale kaas of een andere specialiteit proeven… Met een kaart van de streek in de hand, laat u dan gewoon, met familie of vrienden, door uw lusten leiden !

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits