Label “3 korenaren”

Label 3 épis

Net als de classificatie met “sterren” voor de hotels, wordt de rangschikking met “korenaren”aan landelijke gasten- of vakantiehuizen toegekend, en daarna regelmatig gecontroleerd, door het CommissariatGénéral au Tourisme van het Waalse Gewest.

De classificatie “3 korenaren” staat garant voor een comfortabele kamer met een badkamer en een eigen toilet, tevens ook voor degelijk beddengoed. De gasten moeten kunnen beschikken over een zitruimte en een eetruimte voor het ontbijt en (in ons geval onder het weekend en op afspraak) voor het avondeten.Maaltijden op basis van eigen of minstens lokale producten zijn een extra pluspunt. De nadruk ligt bij ons vooral op “biologisch” voedsel (vegetarische maaltijden op aanvraag).

Tenslotte is documentatie beschikbaar over de interessante activiteiten in de omgeving, rondleidingen, wandelingen…

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits