L'Eau d'Heure: Meren, watersport, recreatiepark en natuur

surf-lacs-eau-d-heure

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, een terrein van 1800 ha voor alle sporten, recreatie en waterplezier. Eau d’Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

De zeilclub verwelkomt zowel leden als niet-leden, en biedt allerlei stages en activiteiten aan voor beginnelingen en gevorderden.

De Meren van Eau d’Heurehebben veel gebieden waar hengelen wordt  toegestaan, van opde oevers of met een bootje.

Wandeltochten : 100 km wandelwegen met zowel gezinswandelingen als meer technische tochten ; een originele manier om de meren te verkennenlangszowelplattelandswegenals de GR 125 of de RAVeL-route.

Fietsverhuur : vele paden en wegen zijn geschikt om te mountainbiken en te fietsen rond de gehele omtrek van de meren.

En allerhande andere activiteiten : Aquacenter, subtropisch paradijs ;  rondleiding in de stuwdam van La Plate Taille ; Natura Park,een plek voor avonturen ;telewaterskibaan, duiken, surfen,waterfietsen…

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits