Wandelen in de Ardennen met de routepaden (GR)

De beste wandelpaden in de Ardennen starten in de omgeving van Confluences.

Wandelen adrennen GRMet de Grote Routepaden GR-12 & GR125, Confluences ligt aan het kruispunt van de wandelpaden in Ardennen, voor het plezier van de trekkers.

Bijvoorbeeld : De vallei van de Eau d’Yves +/- 20 KM

De Eau d’Yves is een kort riviertje dat in de basiliekstad Walcourt uitmondt in de Eau d’Heure, bekend om de meren. Deze wandeling heeft heel wat symbolische kanten. Ze gaat door een gebied dat de toerist niets te bieden heeft en dat diepe wonden draagt van een respectloos gedrag tegenover de natuur.

Beschrijving

Aan de kerk van Yves-Gomezée steek je de rue du commerce over en je daalt met een weg gesloten voor verkeer. Je blijft de rue du pont d’Yves volgen en je laat een paar straten letterlijk links liggen.

Aan het laatste huis van de straat (de ferme du moulin) ga je rechtdoor over een verhard pad. Het pad komt uit op de rue Entreville. Na huisnummer 49 rechtsaf met een pad dat de beek en de spoorweg oversteekt. Je komt zo voorbij de treinhalte van Yves-Gomezée.

Onze wandeling vervolgt rechtdoor langs de voetbalvelden.
Je komt uit in een bocht van de rue Fontaine: steek deze over en vervolg langs een rustige asfaltweg. Bij de eerste gelegenheid kies je rechts een nog rustigere asfaltweg. Deze blijf je geruime tijd volgen door de velden. Een eerste mooi zijpad links neem je niet.

Wel neem je het tweede pad links: dat ontmoet je als je bijna boven bent en een bos recht voor je ziet.

Het pad kronkelt en klimt door de velden, blijft op een afstand van een hoeve en loopt zo vanzelf het bois d’Yves binnen. Volg de hoofdweg door het bos rechtsaf. Meer …wandelen-ardennen

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits