Stoomfestival 26 en 27/09/2015

27 Aug

posted by

Categories: Non classé

Comments: 0

503696-1Een gelegenheid om kennis te maken met de spoorlijn van de 3 Valleien, een van de mooiste parcours van Europa, in de tijd terug te keren met een  authentieke stoomtrein en de ‘Drie Valleien’ door te kruisen met hun opmerkelijke landschappen.
De trein vertrekt in Mariembourg, passeert Nismes, Olloy/Viroin en Vierves, om in Treignes, een van de mooiste dorpen in Wallonie, de terminus te bereiken.

Dit jaar stelt de Stoomtrein der drie Valleien een festival voor met het thema «Noodhulp en interventie diensten». visuelaffiche_000Circulatie van een rode kruis trein, expositie van locomotieven en interventie materiaal (vrachtwagens, ambulances en andere), animaties… Verschillende stoomlocomotieven onder stoom en non-stop circulatie van treinen tussen Mariembourg en Treignes van 10:00 tot 20:00 uur. Diverse animaties op onze terreinen van Mariembourg en Treignes, modelbeurs, muziek, souveniers… Meer informatie : 060/31.24.40, http://www.cfv3v.eu of https://www.facebook.com/events/757859414277279/

Comments are closed.

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits