Label "Gîtes de Wallonie"

Label Nature Découverte

Sinds 1989 is de v.z.w. “Federation des Gîtes de Wallonie” uitgegroeid tot het grootste netwerk van goedgekeurde gasten- en vakantiehuizen in het Waalse Gewest.Het netwerk verzamelt vandaag meer dan 1200 landelijke verblijfsmogelijkheden, die allemaal met modern comfort uitgerust zijn en aan een aantal kwaliteitseisen moeten voldoen, in de lijn met een groeiende vraag naar duurzaam toerisme.

De vereniging is ook stichtend lid van de Europese Federatie van het Plattelandstoerisme “Eurogîtes” en haar leden beantwoorden dus ook aan de Europese kwaliteitscriteria.

Een fundamenteel element van het netwerk is een persoonlijk, hartelijk en vakkundig onthaal : voor de eigenaars “Gîtes de Wallonie” is ontvangen een plezier. Ook willen ze de beste vertegenwoordigers zijn voor hun streek om hun gastenalle mogelijkheden te helpen ontdekken, die hun verblijf aangenamer en aantrekkelijker kunnen maken…

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits