Het gastenhuis Confluences stelt het netwerk « 1.000 bornes à vélo » voor

8 Apr

posted by

Categories: Non classé

Comments: 0

Op basis van het prachtig fietspotentieel van onze streek zal binnenkort een knooppuntennetwerk ingehuldigd worden in het gebied tussen Samber en Maas.

Al zijn de fietspistes niet zo talrijk, biedt onze streek toch enkele mooie RAVeL-routes, heel wat rustige plattelandswegen en enkele bosroutes die voor « zachte » weggebruikers voorbehouden zijn. Dankzij het werk van verschillende partners telt het nieuwe netwerk vandaag 350 km bewegwijzerde routes in de gemeenten Beaumont, Chimay, Froidchapelle, Momignies, Sivry-Rance, Cerfontaine, Philippeville, Gerpinnes et Walcourt, en op termijn zal het meer dan 650 km tellen, op hetzelfde grondgebied.

exemple_zoome_2-7506aEen knooppuntennetwerk is een verbinding van segmenten van 3 tot 5 km, waarbij elke kruising genummerd is. Zo kan de gebruiker zelf zijn eigen route bepalen afhankelijk van de gewenste lengte of bestemming, opmerkend volgens de kaart de opeenvolging van de nummers. En dan kan hij zijn kaart opzij zetten en zich gewoon laten leiden door de genummerde panelen langs de route…

knooppuntenroutes_1_-f225b-732b2Het netwerk richt zich tot gezinnen en alle-terreinfietsen want de effen bereidbare wegen worden soms afgewisseld met minden comfortabele secties, soms met steenslag. Sommige hellingen vragen ook iets meer inspanning, maar zo kunt U ook de prachtige heuvelachtige landschappen van de streek ten volle bewonderen…  Een nieuwe kans om de vele troeven van het Land van Chimay en het gebied tussen Samber en Maas anders te komen ontdekken !

 

Comments are closed.

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits