Het Bos van Pry

12 Feb

posted by

Categories: Non classé

Comments: 0

In het bos van Pry en zijn omgeving komen de wandelaars terecht in een groene oase met een bijzonder gevarieerde biotoop. Vanuit het dorp vertrekt een bewegwijzerde wandelroute die de bezoekers recht naar het hart voert van deze bevoorrechte plaats. PryfourVanwege zijn ondergrond is de geschiedenis van het dorp Pry nauw verbonden met steenwinning en kalkproductie. Er zijn nog enkele overblijfselen van deze activiteiten, maar de voormalige steengroeve of kalkovens bieden vandaag een toevluchtsoord voor verschillende beschermde diersoorten zoals vleermuizen, uilen en torenvalken. Kingfisher_eating_a_tadpoleOok water is hier overal aanwezig, dat ijsvogels of reigers aantrekt. Langs de soms steile bospaden heeft de wandelaar ten slotte de gelegenheid verschillende boomsoorten te ontdekken zoals bv. wilde kers, hop, sneewbal, kleine esdoorn, sleedoorn… Een verkwikkende frisse lucht, met tal van spannende ontdekkingen voor liefhebbers van natuur en erfgoed.

Comments are closed.

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits