Genoegens aan de Meren van Eau d'Heure: Belgisch kampioenschap wielrenners op zondag 26 juni, 2016

18 Jun

posted by

Categories: Non classé

Comments: 0

Overtuigd van het potentieel van de meren voor het toerisme en de sport, wist KBWB-voorzitter Tom Van Damme zijn raad van bestuur te overhalen om op de site van l’Eau d’Heure van 2012 tot 2018 een hele reeks kampioenschappen en topwedstrijden te organiseren. Een aantal daarvan zijn al achter de rug: het Belgisch Kampioenschap Tijdrijden (2012), het Belgisch Kampioenschap Mountainbike en Trial
 (2013), de Belgian Cycling Happening (2014) en het Belgisch Kampioenschap Wielrennen op de weg voor elites zonder contract en beloften (2015). In 2017 staat het Belgisch Kampioenschap Wielrennen op de weg voor nieuwelingen op het programma en in 2018 het Belgisch Kampioenschap Wielrennen op de weg voor junioren. Alle wedstrijden volgen hetzelfde parcours (een klein aantal varianten niet te na gesproken). Dat parcours is uitgestippeld door de vzw Les Lacs de l’Eau d’Heure, de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) en Jean-Luc Vandenbroucke, oud-profrenner en tegenwoordig General Manager van de wielerevenementen aan de meren van Eau d’Heure.

De troeven van de Meren van Eau d’Heure

RepositoryJean-Luc Vandenbroucke vestigt regelmatig de aandacht op de troeven van de site en het parcours : unieke omgeving te midden van de natuur en dicht bij de grootste meren van België ; geen stedelijke infrastructuur en heel weinig verkeerseilanden ; brede wegen ; ideaal profiel voor wielerwedstrijden met 3 hellingen over +/- 900 m van 9 % op het tracé van 15,5 km en, als hoogtepunt, de « Petit Poggio ». De « Petit Poggio » wordt zo door de wielrenners van de streek genoemd naar het meest besproken punt van de wielerwedstrijd Milaan-San Remo want het is een helling van iets minder dan een kilometer met tal van haarspeldbochten : een ideale uitkijkpost en een lust voor het oog van de toeschouwers. Kortom, volgens Jean-Luc Vandenbroucke,  is dit het mooiste parcours voor Belgische Kampioenschappen. Vrij gratis toegang tot de site van de wedstrijd.

Comments are closed.

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits