Fietsen in de Ardennen

Fietsen in de Ardennen, in de buurt van onze vakantiehuis in Walcourt, dicht bij de meren van Eau d’heure … 365 km van paden die in het gebied, trajecten VTT, mountainbike, intervillages…

Fietsroutes starten van Confluences
Fietsen tussen Walcourt – Froidchapelle – Cerfontaine en de Meren van Eau d’Heure: – 20 wandelingen met afstanden tussen 4 en 20 km, – 7 mountainbikeroutes tussen 15 en 35 km, – 3 ruiterroutes van 0,9 – 11,5 en 30 km, – rond de meren van l’eau d’heure, – GR 125 en GR 125 bis en GR12.

Fietsen en wandelen rond de meren van Eau d’Heure

De meren van Eau d’Heure bevinden niet ver va Confluences. Het is een gevarieerd gebied met golvende landschappen en de meren met hun verblijf- en recreatiemogelijkheden. In de kersverse brochure “Wandelingen van Eau d’Heure” vind je 10 wandel- en fietsroutes met afstanden tussen 2 en 24 km. De brochure kost 1 euro (2 euro bij verzending). Ze is te koop bij het Onthaalcentrum van La Plate Taille, eaudheure@skynet.be -www.lacsdeleaudheure.be.

In de Ardennen, fietsroutes met GPS

Fietsroutes in Wallonië zijn zeer gemakelijk in www.tourismegps.be te vinden. Deze website geeft informatie over de duur, moeilijkheidsgraad, hoogteverschillen en bezienswaardigheden.

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits