Een originele suggestie voor de eerste weekend van de lente ? De Laetare in Froidchapelle op 26 maart 2017

9 Feb

posted by

Categories: Non classé

Comments: 0

laetare 5Ieder jaar sinds 1855, op derde zondag voor Pasen, kruist een groot folkloristische stoet het dorpscentrum door, met praalswagens en groepen van diverse oorsprong.

Folklore en tradities in de streek van de Meren van Eau d’Heure.

laetare6Ieder keer maken de groepen, in het grootste geheim, nieuwe praalwagens en nieuwe kostuums volgens een door henzelf gekozen thema. Alle deelnemers streven er met alle middelen naar om de bezoekers een echte verrassing te bezorgen.

Comments are closed.

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits