Gastenkamers Belgische en Franse Ardennen (Givet)

Givet-adrennes-carte

Gelegen in de uitlopers van de Belgische Ardennen, ligt Walcourt slechts op een dertigtal km van Givet en dus van de Franse Ardennen.

U kunt u dan zonder moeite, buiten de meren van Eau d’Heure en de activiteiten die daar worden aangeboden, alle mogelijkheden voorstellen van wandelpaden met vaak opmerkelijke landschappen, of van mountainbiken of cyclo-toerisme voor diegenen die liever fietsen. In heel het zuiden van de provincie Namen (op het grondgebied van Walcourt, Cerfontaine en Viroinval in het bijzonder) en de “Laars van Henegouwen” (Chimay en omgeving) tot voorbij de Franse grens, wordt er trouwens voor het ogenblik een netwerk van schakelingen gebouwd, onder de naam “1000 bornes à vélo” (1000 km met de fiets) :“RAVeL” (Réseau Autonome de Voies Lentes) routes, rustige landelijke wegen of bospaden… om aangenaam en veilig te fietsen.

Ontdek de grootste meren van België op nauwelijks 5 km van ons gastenhuis, recreatie en waterplezier. Eau d'Heure: een schitterende oase van rust en ontspanning, een paradijs voor liefhebbers van natuur en sport.

Walcourt, van middeleeuwse oorsprong, werd op een heuvel gebouwd met uitzicht op de valleien van Eau d'Heure en Eau d'Yves.

Te voet, per fiets, met de auto... Walcourt biedt allerlei mogelijkheden om landschappen, erfgoed, natuurlijke attracties of lokale producten te ontdekken…

Ons gastenhuis biedt modern comfort in een gebouw uit de 16e eeuw. Zoals de naam al doet vermoeden, “Confluences” is bedoeld als een plaats van welkom en openheid.

Label QualitéLabel Nature et decouverteLabel 3 episGites de WallonieCigarettes interditesAnimaux interdits